Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Brem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is karmijnrood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselarme, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Cytisus 'Boskoop Ruby'Cytisus 'Boskoop Ruby' is ook wel bekend als Brem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 150 centimeter. Brem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cytisus 'Boskoop Ruby'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Brem niet!

  • Nederlandse naam: Brem Wetenschappelijke naam: Cytisus 'Boskoop Ruby' Type plant: Heester Geslacht: Cytisus
  • Familie: Fabaceae Bloemkleur: Rood, Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee