Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlakke dwergmispel, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn glimmendgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Korte periodes van droogte worden goed verdragen. Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Cotoneaster horizontalisCotoneaster horizontalis is ook wel bekend als Vlakke dwergmispel. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Vlakke dwergmispel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cotoneaster horizontalis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vlakke dwergmispel niet!

  • Nederlandse naam: Vlakke dwergmispel Wetenschappelijke naam: Cotoneaster horizontalis Type plant: Heester Geslacht: Cotoneaster
  • Familie: Rosaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?