Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dwergmispel, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn dofgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Cotoneaster dielsianusCotoneaster dielsianus is ook wel bekend als Dwergmispel. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 250 centimeter. Dwergmispel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cotoneaster dielsianus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Dwergmispel niet!

  • Nederlandse naam: Dwergmispel Wetenschappelijke naam: Cotoneaster dielsianus Type plant: Heester Geslacht: Cotoneaster
  • Familie: Rosaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?