Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Japanse grootbloemige kornoelj

De nederlandse naam is Japanse grootbloemige kornoelj, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is wit + groen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cornus kousa 'Milky Way'Cornus kousa 'Milky Way' is ook wel bekend als Japanse grootbloemige kornoelj. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 300 centimeter. Japanse grootbloemige kornoelj is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus kousa 'Milky Way'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse grootbloemige kornoelj niet!

  • Nederlandse naam: Japanse grootbloemige kornoelj Wetenschappelijke naam: Cornus kousa 'Milky Way' Type plant: Heester Geslacht: Cornus
  • Familie: Cornaceae Bloemkleur: Groen, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?