Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chamaedaphne, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Dwergstruik, heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een natte plaats.
Zeer geschikt voor tuinen en openbaar groen met een hoge grondwaterstand of aan de waterkant. Wenst een vochtige tot natte, zure, voedselarme veengrond en een plekje in de zon. Bij voorkeur niet in de volle middagzon. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Chamaedaphne calyculataChamaedaphne calyculata is ook wel bekend als Chamaedaphne. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Chamaedaphne is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaedaphne calyculata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Chamaedaphne niet!

  • Nederlandse naam: Chamaedaphne Wetenschappelijke naam: Chamaedaphne calyculata Type plant: Heester Geslacht: Chamaedaphne
  • Familie: Ericaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?