Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Callicarpa, familie van de Verbenaceae. De bloemkleur is lila en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Met opvallende vruchten. Violet Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Callicarpa bodinieri var. giraldii 'Profusion'Callicarpa bodinieri var. giraldii 'Profusion' is ook wel bekend als Callicarpa. Deze Verbenaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Callicarpa is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Callicarpa bodinieri var. giraldii 'Profusion'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Callicarpa niet!

  • Nederlandse naam: Callicarpa Wetenschappelijke naam: Callicarpa bodinieri var. giraldii 'Profusion' Type plant: Heester Geslacht: Callicarpa
  • Familie: Verbenaceae Bloemkleur: Lila Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?