Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse zuurbes, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn roodbruin. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Berberis thunbergii 'Bagatelle'Berberis thunbergii 'Bagatelle' is ook wel bekend als Japanse zuurbes. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Japanse zuurbes is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Berberis thunbergii 'Bagatelle'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse zuurbes niet!

  • Nederlandse naam: Japanse zuurbes Wetenschappelijke naam: Berberis thunbergii 'Bagatelle' Type plant: Heester Geslacht: Berberis
  • Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?