Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chocoladewingerd, familie van de Lardizabalaceae. De bloemkleur is purperbruin en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 800 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Klimplant, heeft een decoratieve vorm. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Akebia quinataAkebia quinata is ook wel bekend als Chocoladewingerd. Deze Lardizabalaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 800 centimeter. Chocoladewingerd is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Akebia quinata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Chocoladewingerd niet!

  • Nederlandse naam: Chocoladewingerd Wetenschappelijke naam: Akebia quinata Type plant: Heester Geslacht: Akebia
  • Familie: Lardizabalaceae Bloemkleur: Bruin, Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 800 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?