Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Juffertje-in-het-groen, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant:
Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Van oorsprong is het een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Nigella damascenaNigella damascena is ook wel bekend als Juffertje-in-het-groen. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Juffertje-in-het-groen is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Nigella damascena? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Juffertje-in-het-groen niet!

  • Nederlandse naam: Juffertje-in-het-groen Wetenschappelijke naam: Nigella damascena Type plant: Een-tweejarig Geslacht: Nigella
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?