Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tabak, familie van de Scrophulariaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met ?. De bladeren zijn groengrijs en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant:
Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Van oorsprong is het een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Bent u op zoek naar Nicotiana 'Lime Green'Nicotiana 'Lime Green' is ook wel bekend als Tabak. Deze Scrophulariaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Tabak is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Nicotiana 'Lime Green'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Tabak niet!

  • Nederlandse naam: Tabak Wetenschappelijke naam: Nicotiana 'Lime Green' Type plant: Een-tweejarig Geslacht: Nicotiana
  • Familie: Scrophulariaceae Bloemkleur: Geel, Groen Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?