Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pronkerwt, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is roze,wit,purper en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 200 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Klimplant:
Vaak geleid langs schuttingen en over pergola's, maar ook geschikt om vrij door heesters en bomen te groeien. Deze eenjarige plant verlangt een plekje in de zon en een vochthoudende, voedselrijke, maar tevens doorlatende bodem. Als u aan deze eisen voldoet is ze ook bruikbaar in potten en bloembakken. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Lathyrus odoratusLathyrus odoratus is ook wel bekend als Pronkerwt. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Pronkerwt is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lathyrus odoratus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pronkerwt niet!

  • Nederlandse naam: Pronkerwt Wetenschappelijke naam: Lathyrus odoratus Type plant: Een-tweejarig Geslacht: Lathyrus
  • Familie: Fabaceae Bloemkleur: Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?