Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Guichelheil, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte:
Zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open plaats zonder bomen of struiken. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Is goed te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog wordt. Als daaraan wordt voldaan is ze ook geschikt voor potten en bloembakken. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Bent u op zoek naar Anagallis monellii 'Bluebird'Anagallis monellii 'Bluebird' is ook wel bekend als Guichelheil. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Guichelheil is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anagallis monellii 'Bluebird'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Guichelheil niet!

  • Nederlandse naam: Guichelheil Wetenschappelijke naam: Anagallis monellii 'Bluebird' Type plant: Een-tweejarig Geslacht: Anagallis
  • Familie: Primulaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?