Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kattenstaartamarant, familie van de Amaranthaceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant:
Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze tweejarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Van oorsprong is het een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Het beste resultaat krijgt u wanneer u de plant ter plaatse zaait. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Amaranthus caudatusAmaranthus caudatus is ook wel bekend als Kattenstaartamarant. Deze Amaranthaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Kattenstaartamarant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Amaranthus caudatus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kattenstaartamarant niet!

  • Nederlandse naam: Kattenstaartamarant Wetenschappelijke naam: Amaranthus caudatus Type plant: Een-tweejarig Geslacht: Amaranthus
  • Familie: Amaranthaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?