Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse larix, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Larix kaempferi 'Pendula'Larix kaempferi 'Pendula' is ook wel bekend als Japanse larix. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 600 centimeter. Japanse larix is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Larix kaempferi 'Pendula'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse larix niet!

  • Nederlandse naam: Japanse larix Wetenschappelijke naam: Larix kaempferi 'Pendula' Type plant: Conifeer Geslacht: Larix
  • Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 600
  • Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?