Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Europese larix, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Dwergstruik, heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Larix decidua 'K?rnik'Larix decidua 'K?rnik' is ook wel bekend als Europese larix. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 70 centimeter. Europese larix is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Larix decidua 'K?rnik'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Europese larix niet!

  • Nederlandse naam: Europese larix Wetenschappelijke naam: Larix decidua 'K?rnik' Type plant: Conifeer Geslacht: Larix
  • Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 70
  • Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?