Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Colorado zilverspar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn blauwgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 2500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Abies concolorAbies concolor is ook wel bekend als Colorado zilverspar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 2500 centimeter. Colorado zilverspar is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Abies concolor? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Colorado zilverspar niet!

  • Nederlandse naam: Colorado zilverspar Wetenschappelijke naam: Abies concolor Type plant: Conifeer Geslacht: Abies
  • Familie: Pinaceae Bladkleur: Blauw, Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 2500
  • Giftig: Nee