Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Amerikaanse Tulpenboom, familie van de Magnoliaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote boom is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Houdt van een vochthoudende, doorlatende bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast is er een voorkeur voor grond met een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6.0 - 7.5). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte gedurende een korte periode, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Liriodendron tulipiferaLiriodendron tulipifera is ook wel bekend als Amerikaanse Tulpenboom. Deze Magnoliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 2000 centimeter. Amerikaanse Tulpenboom is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Liriodendron tulipifera? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Amerikaanse Tulpenboom niet!

  • Nederlandse naam: Amerikaanse Tulpenboom Wetenschappelijke naam: Liriodendron tulipifera Type plant: Boom Geslacht: Liriodendron
  • Familie: Magnoliaceae Bloemkleur: Geel, Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 2000 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?