Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vaantjesboom, familie van de Davidiaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Davidia involucrata var. vilmorinianaDavidia involucrata var. vilmoriniana is ook wel bekend als Vaantjesboom. Deze Davidiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 1000 centimeter. Vaantjesboom is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Davidia involucrata var. vilmoriniana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vaantjesboom niet!

  • Nederlandse naam: Vaantjesboom Wetenschappelijke naam: Davidia involucrata var. vilmoriniana Type plant: Boom Geslacht: Davidia
  • Familie: Davidiaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 1000 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?