Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Cornus alternifoliaCornus alternifolia is ook wel bekend als Kornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 500 centimeter. Kornoelje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus alternifolia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kornoelje niet!

  • Nederlandse naam: Kornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus alternifolia Type plant: Boom Geslacht: Cornus
  • Familie: Cornaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?