Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Trompetboom, familie van de Bignoniaceae. De bloemkleur is wit met geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte prima, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Catalpa bignonioidesCatalpa bignonioides is ook wel bekend als Trompetboom. Deze Bignoniaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 1000 centimeter. Trompetboom is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Catalpa bignonioides? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Trompetboom niet!

  • Nederlandse naam: Trompetboom Wetenschappelijke naam: Catalpa bignonioides Type plant: Boom Geslacht: Catalpa
  • Familie: Bignoniaceae Bloemkleur: Geel, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 1000 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?