Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Haagbeuk, familie van de Carpinaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 1500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Ook voor en heg te gebruiken. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Carpinus betulusCarpinus betulus is ook wel bekend als Haagbeuk. Deze Carpinaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 1500 centimeter. Haagbeuk is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Carpinus betulus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Haagbeuk niet!

  • Nederlandse naam: Haagbeuk Wetenschappelijke naam: Carpinus betulus Type plant: Boom Geslacht: Carpinus
  • Familie: Carpinaceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1500
  • Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?