Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Noorse esdoorn, familie van de Aceraceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Acer platanoides 'Globosum'Acer platanoides 'Globosum' is ook wel bekend als Noorse esdoorn. Deze Aceraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 700 centimeter. Noorse esdoorn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Acer platanoides 'Globosum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Noorse esdoorn niet!

  • Nederlandse naam: Noorse esdoorn Wetenschappelijke naam: Acer platanoides 'Globosum' Type plant: Boom Geslacht: Acer
  • Familie: Aceraceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 700
  • Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?