Planten Gent

Op zoek naar planten voor in huis of in de tuin? Bij Interflower nabij Gent vindt u de mooiste planten!

Kamerplanten bij Interflower

Kamerplanten zijn onmisbaar in huis: voor het zuiveren van de lucht, voor de geur, of gewoon omdat ze prachtig staan. Bij ons tuincentrum in Interflower nabij Gent vindt u de mooiste kamerplanten. Van kleine vetplanten en mediterrane olijfbomen tot grote joekels als palmbomen: het kan allemaal.

De juiste plek voor de plant

Afhankelijk van de plek in huis waar u de plant wilt plaatsen, kunt u de soort uitzoeken. Niet alle planten zijn namelijk dol op te veel zonlicht, of te warme plekken. Een aantal tips:

  • Zet planten niet te dicht bij de verwarming.
  • Groene kamerplanten met grote bladeren kunnen vaak een wat schaduwrijkere standplaats hebben, zoals palmbomen, de philodendron en de sanseveria.
  • Vergeet je planten vaak water te geven? Neem dan een lepelplant in huis, deze kan wel tegen een stootje.

Planten in de tuin

Voor planten in de tuin is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de standplaats. Planten die het goed doen in een schaduwtuin zijn:

  • De kerstroos
  • Monnikskap
  • Varen
  • Vergeet-me-nietjes

Verzorg de planten met de juiste meststoffen. Bezoek onze webwinkel om te zien welke voedingsstoffen geschikt zijn voor de plant. We geven u uiteraard ook graag advies in ons tuincentrum. Bekijk onze openingstijden.

Waterplanten en vijverplanten nabij GentEen groot assortiment vijver planten in de buurt van Gent vindt u bij tuincentrum Interflower!

Om de vissen in de vijver en in het aquarium gezond te houden, kunt u bij Interflower nabij Gent ook terecht voor waterplanten en vijverplanten. Vijverplanten zorgen ervoor dat er genoeg zuurstof in de vijver zit, en ze zuiveren het water. Moeras- en oeverplanten staan vaak langs de rand van de vijver maar hebben geen invloed op de waterhuishouding. Ze geven je vijver wel een leuke uitstraling!