Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Planten Gent

Planten nabij Gent vindt u bij Tuincentrum Interflower! Bloeiend, groeiend, luchtzuiverend en roodgloeiend: we hebben de meest bijzondere planten in ons assortiment! 

Planten nabij Gent

Voor welk doeleinde u uw plant bij Gent ook koopt: planten zijn altijd een goed idee! Ze zijn namelijk onmisbaar in huis: voor het zuiveren van de lucht, voor de geur, of gewoon omdat ze prachtig staan. Bij Tuincentrum Interflower nabij Gent vindt u de mooiste kamerplanten, woonplanten en binnenplanten. Van kleine vetplanten en mediterrane olijfbomen tot grote joekels als palmbomen: het kan allemaal. Zoekt u een plant die wat minder verzorging nodig heeft? Ga dan voor een vetplant, zoals een cactus of een aloë vera. Ook de sansevieria vindt het niet erg om langere tijd zonder water te staan.

De juiste plek voor uw planten nabij Gent

Heeft u een plant nabij Gent gekocht? Bedenk dan goed op welke plek in huis de plant het beste staat. Niet alle planten zijn namelijk dol op te veel zonlicht, of te warme plekken. U kunt het ook omdraaien: zoekt u een plant voor op de vensterbank? Zoek dan een plant die langere tijd in de zon kan staan. Afhankelijk van de plek in huis waar u de plant wilt plaatsen, kunt u dan de soort uitzoeken. Een aantal tips:

  • Zet planten niet te dicht bij de verwarming.
  • Sommige planten kunnen niet tegen volle zon, dit merk je vaak aan bladeren die verbranden. Zet ze dus niet voor het raam.
  • Groene kamerplanten met grote bladeren kunnen vaak een wat schaduwrijkere standplaats hebben, zoals palmbomen, de philodendron en de sansevieria.
  • Vergeet je planten vaak water te geven? Neem dan een lepelplant in huis, deze kan wel tegen een stootje.

Planten bij Gent voor in de tuin

Klaar voor nieuwe tuinplanten? Voor planten in de tuin is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de standplaats. Planten die het goed doen in een schaduwtuin zijn:

  • Helleborus
  • Monnikskap
  • Varen
  • Vergeet-me-nietjes

Vaste planten die wel houden van een plekje in de zon, zijn ridderspoor, zonnehoed en asters. Een zonnige plek én een droge tuin? Ga dan voor de baardiris en kattenkruid!

Verzorging planten nabij Gent

De planten nabij Gent hebben natuurlijk de juiste meststoffen nodig. Bezoek onze webwinkel om te zien welke voedingsstoffen geschikt zijn voor de plant. Zo hebben planten in potten vaker voeding nodig dan vaste planten in de grond. In het voorjaar kunt u de vaste planten in de tuin bemesten met (zelfgemaakte) compost of organische mest. Voor planten in potten zijn er speciale samenstellingen zodat de planten langer sterk en gezond blijven. We geven u uiteraard ook graag advies in ons tuincentrum!

Waterplanten en vijverplanten nabij GentEen groot assortiment vijver planten in de buurt van Gent vindt u bij tuincentrum Interflower!

Om de vissen in de vijver en in het aquarium gezond te houden, kunt u bij Tuincentrum Interflower nabij Gent ook terecht voor waterplanten en vijverplanten. Vijverplanten zorgen ervoor dat er genoeg zuurstof in de vijver zit, en ze zuiveren het water. Moeras- en oeverplanten staan vaak langs de rand van de vijver maar hebben geen invloed op de waterhuishouding. Ze geven uw vijver wel een leuke uitstraling!