Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Snoeien en bemesten van fruitbomen

Snoeien en bemesten van fruitbomen

Tuincentrum Interflower is dé bestemming voor hoogwaardige fruitbomen die uw tuin niet alleen verfraaien, maar ook een overvloed aan heerlijk fruit bieden. Ontdek hier alles wat u moet weten over fruitbomen, inclusief de populairste variëteiten, verzorgingstips en een handig stappenplan om uw eigen fruitboom te planten.

Lees meer over fruitbomen

4 redenen om te kiezen voor fruitbomen

Fruitbomen zijn niet alleen een prachtige toevoeging aan uw tuinlandschap, maar bieden ook tal van voordelen:

1. Verse oogsten:
Geniet van de voldoening van het plukken van uw eigen fruit rechtstreeks van de boom, variërend van sappige appels tot zoete perziken en knapperige peren.

2. Gezonde levensstijl:
Met uw eigen fruitboom kunt u genieten van verse, biologische producten die vrij zijn van pesticiden en chemicaliën.

3. Esthetische waarde:
Fruitbomen voegen niet alleen kleur en textuur toe aan uw tuin, maar bloeien ook prachtig in het voorjaar, waardoor ze een visueel aantrekkelijke toevoeging zijn.

4. Milieuvriendelijkheid:
Fruitbomen dragen bij aan een gezonde omgeving door CO2 op te nemen en habitat te bieden voor vogels, bijen en andere bestuivers.

Tuincentrum Interflower | Snoeien en bemesten van fruitbomen

Populaire fruitbomen bij Tuincentrum Interflower

Bij ons tuincentrum in Lokeren bieden we een uitgebreide selectie van populaire fruitbomen die geschikt zijn voor verschillende klimaten en tuinen, waaronder:

 • Appelbomen:
  Variërend van zoete tot zure smaken en knapperige tot sappige texturen, appelbomen zijn een favoriet onder tuiniers vanwege hun veelzijdigheid en betrouwbare oogsten.
   
 • Perenbomen:
  Perenbomen bieden heerlijke, sappige vruchten die perfect zijn voor vers eten, bakken en inmaak.
   
 • Pruimenbomen:
  Pruimenbomen zijn gemakkelijk te kweken en produceren overvloedige oogsten van zoete en sappige pruimen, ideaal voor het maken van jam, gelei en desserts.
   
 • Kersenbomen:
  Kersenbomen zijn geliefd om hun zoete, sappige vruchten die rechtstreeks van de boom kunnen worden genoten of worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, van taarten tot salades.

Snoeien van fruitbomen

Winter: De meeste fruitbomen worden gesnoeid tijdens de late winter of het vroege voorjaar, wanneer de bomen in rust zijn en de bladeren zijn gevallen. Dit is meestal tussen december en maart, afhankelijk van de regio. Snoeien tijdens deze periode helpt de groei van de boom te bevorderen, dode of beschadigde takken te verwijderen en de algemene gezondheid van de boom te verbeteren.

Zomersnoei: Sommige fruitbomen kunnen ook lichte snoei nodig hebben tijdens de zomermaanden om de vorm te behouden, overtollige groei te verwijderen en de luchtcirculatie te bevorderen. Dit kan met name nodig zijn bij snelgroeiende bomen zoals pruimen- en kersenbomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle fruitbomen op dezelfde manier gesnoeid moeten worden, dus het is altijd een goed idee om specifieke snoeirichtlijnen te raadplegen bij ons in het tuincentrum voor het type fruitboom dat u heeft.

Tuincentrum Interflower | Snoeien en bemesten van fruitbomen

Bemesten van fruitbomen

Voorjaar:
Over het algemeen is het het beste om fruitbomen te bemesten in het vroege voorjaar, net voordat ze beginnen te groeien. Dit helpt de boom van voedingsstoffen te voorzien die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling gedurende het groeiseizoen.

Najaar:
Sommige tuinders kiezen er ook voor om fruitbomen in het najaar te bemesten, voordat de bomen in rust gaan. Dit kan helpen bij het opbouwen van reserves voor de winterperiode en de groei in het volgende seizoen bevorderen.

Het is belangrijk om de juiste soort meststof te kiezen voor uw fruitbomen en de aanbevolen dosering te volgen. Voor specifieke bemestingsadviezen kunt u het beste de instructies op de verpakking van de meststof raadplegen of advies inwinnen bij één van onze experts.

Fruitbomen bij Interflower in Lokeren

Bij ons tuincentrum in Lokeren streven we naar uitmuntendheid in kwaliteit, service en expertise, en daarom zijn we uw ideale bestemming voor het kopen van fruitbomen. Met een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige fruitbomen, deskundig advies van ons ervaren team en een passie voor groen, bieden we u alles wat u nodig heeft om uw tuin om te toveren tot een vruchtbare oase. Bovendien zetten we ons in voor duurzaamheid en klanttevredenheid, waardoor u met een gerust hart kunt genieten van uw nieuwe fruitboom en de oogsten die het zal voortbrengen. Bezoek Tuincentrum Interflower vandaag nog en laat ons u helpen bij het realiseren van uw tuindromen!

Bekijk onze openingsuren

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?