Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Bonsai

Bent u op zoek naar een mooie Bonsai boom? Dan bent u bij Tuincentrum Interflower helemaal aan het juiste adres! In ons tuincentrum in Lokeren nabij Gent, Sint-Niklaas en Dendemonde, hebben wij een zeer breed aanbod aan diverse soorten Bonsai bomen. Bonsai bomen kunnen zowel binnen als buiten gehouden worden. Mocht u vragen hebben over ons assortiment Bonsai bomen, neem dan gerust contact met ons op.

Bonsai_Tuincentrum Interflower

Basisverzorging Bonsai

Wanneer u een mooie Bonsai heeft aangeschaft wilt u deze natuurlijk ook mooi houden. Hieronder vindt u een aantal algemene verzorgingstips om uw Bonsai mooi te houden:

  • Bewateren: Bonsai bomen staan meestal in kleine schalen. Dit houdt in dat er weinig water is om water op te slaan, en dat de Bonsai dus regelmatig water nodig heeft. Het hangt echter van omstandigheden als potgrootte, boomsoort en klimaat af hoe vaak dit is. Bewater dus niet elk 'x' aantal dagen, maar op observatie: bewater uw Bonsai boom grondig zodra de grond licht begint uit te drogen.
     
  • Standplaats: de meeste Bonsai bomen houden van veel licht en een constante temperatuur. Let wel goed op dat u een boomsoort kiest die past bij uw wensen. Zo zijn niet alle Bonsai bomen even geschikt voor binnen én buiten.
     
  • Bemesten: Bonsai bomen moeten gedurende het groeiseizoen (voor buitenbomen is dit de lente en de zomer, voor binnen bomen het hele jaar) worden bemest om de noodzakelijke nutriënten aan te vullen. Bij tuincentrum Interflower vindt u de juiste voeding en mest.
     
  • Snoeien: u mag het hele jaar uw Bonsai snoeien om de algehele boomvorm te behouden. U kunt hiervoor een speciale twijgschaar gebruiken, maar met een simpele huis en tuin schaar kan dit ook.  

Mocht u specifieke vragen hebben over de verzorging van bepaalde Bonsai bomen, dan kunt u die natuurlijk stellen aan onze medewerkers in het tuincentum. Bent u naast de Bonsai bomen ook geïnteresseerd in andere planten? Neem dan een kijkje op onze pagina’s kamerplanten en tuinplanten.

Bonsai_Tuincentrum Interflower

Bonsai Ficus Ginseng

Een bijzonder mooie Bonsai is de Bonsai Ficus Ginseng. Deze Bonsai is een zomertype, bij zwoele temperaturen gaat hij namelijk graag op vakantie naar uw terras. Daarom is deze Bonsai met zijn glimmende blaadjes een zeer gewilde boom.  Oorspronkelijk was de Ficus Ginseng alleen te vinden in delen van Azië. Inmiddels worden de wortels van de woonplant gekweekt in China en Maleisië. Daar groeien ze zo’n vijftien jaar, waarna ze door Nederlandse kwekers worden geïmporteerd. Die kwekers kweken ze vervolgens in de kas af als bonsai. De Ficus heeft dus al een heel leven achter de rug tegen de tijd dat jij hem in huis verwelkomt.

 Bonsai kopen bij tuincentrum Interflower

Kunt u ook niet wachten om een Bonsai aan te schaffen? Kom dan gezellig langs Tuincentrum Interflower in Lokeren nabij Gent, Sint-Niklaas en Dendemonde. Wij hebben een zeer divers aanbod aan verschillende soorten Bonsai bomen. Onze medewerkers adviseren u maar al te graag over welke Bonsai bomen het beste bij uw wensen aansluiten. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer in ons tuincentrum te vinden. Onze exacte locatie en openingstijden kunt u vinden op onze contactpagina. Graag tot ziens bij Tuincentrum Interflower!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?