Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Witte onschuld, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is blauw+wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Omphalodes cappadocica 'Starry Eyes'Omphalodes cappadocica 'Starry Eyes' is ook wel bekend als Witte onschuld. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter. Witte onschuld is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Omphalodes cappadocica 'Starry Eyes'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Witte onschuld niet!

  • Nederlandse naam: Witte onschuld Wetenschappelijke naam: Omphalodes cappadocica 'Starry Eyes' Type plant: Vaste plant Geslacht: Omphalodes
  • Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Blauw, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?