Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pluimpapaver, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is cremewit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende bodem die af en toe droog mag zijn. De plant heeft een karakteristieke vorm. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Macleaya cordataMacleaya cordata is ook wel bekend als Pluimpapaver. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 150 centimeter. Pluimpapaver is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Macleaya cordata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pluimpapaver niet!

  • Nederlandse naam: Pluimpapaver Wetenschappelijke naam: Macleaya cordata Type plant: Vaste plant Geslacht: Macleaya
  • Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?