Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Virginische lobelia, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Lobelia siphilitica 'Alba'Lobelia siphilitica 'Alba' is ook wel bekend als Virginische lobelia. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 70 centimeter. Virginische lobelia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lobelia siphilitica 'Alba'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Virginische lobelia niet!

  • Nederlandse naam: Virginische lobelia Wetenschappelijke naam: Lobelia siphilitica 'Alba' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lobelia
  • Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?