Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lis, familie van de Iridaceae. De bloemkleur is lichtblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Iris 'Dear Delight'Iris 'Dear Delight' is ook wel bekend als Lis. Deze Iridaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 80 centimeter. Lis is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Iris 'Dear Delight'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lis niet!

  • Nederlandse naam: Lis Wetenschappelijke naam: Iris 'Dear Delight' Type plant: Vaste plant Geslacht: Iris
  • Familie: Iridaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?