Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Funkia, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is wit+violet en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn staalblauw en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Hosta sieboldiana 'Elegans'Hosta sieboldiana 'Elegans' is ook wel bekend als Funkia. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 60 centimeter. Funkia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hosta sieboldiana 'Elegans'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Funkia niet!

  • Nederlandse naam: Funkia Wetenschappelijke naam: Hosta sieboldiana 'Elegans' Type plant: Vaste plant Geslacht: Hosta
  • Familie: Liliaceae Bloemkleur: Paars, Wit Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?