Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nieskruid, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. januari tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Helleborus dumetorumHelleborus dumetorum is ook wel bekend als Nieskruid. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Nieskruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Helleborus dumetorum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Nieskruid niet!

  • Nederlandse naam: Nieskruid Wetenschappelijke naam: Helleborus dumetorum Type plant: Vaste plant Geslacht: Helleborus
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Januari, Februari, Maart, April Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?