Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zonneroosje, familie van de Cistaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Helianthemum 'Sudbury Gem'Helianthemum 'Sudbury Gem' is ook wel bekend als Zonneroosje. Deze Cistaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Zonneroosje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Helianthemum 'Sudbury Gem'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zonneroosje niet!

  • Nederlandse naam: Zonneroosje Wetenschappelijke naam: Helianthemum 'Sudbury Gem' Type plant: Vaste plant Geslacht: Helianthemum
  • Familie: Cistaceae Bloemkleur: Rood, Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?