Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bloedooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is satijnroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geranium sanguineum 'Belle of Herterton'Geranium sanguineum 'Belle of Herterton' is ook wel bekend als Bloedooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 20 centimeter. Bloedooievaarsbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium sanguineum 'Belle of Herterton'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bloedooievaarsbek niet!

  • Nederlandse naam: Bloedooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium sanguineum 'Belle of Herterton' Type plant: Vaste plant Geslacht: Geranium
  • Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?