Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Beemd ooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is wit + aders en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geranium pratense 'Yorkshire Queen'Geranium pratense 'Yorkshire Queen' is ook wel bekend als Beemd ooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Beemd ooievaarsbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium pratense 'Yorkshire Queen'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Beemd ooievaarsbek niet!

  • Nederlandse naam: Beemd ooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium pratense 'Yorkshire Queen' Type plant: Vaste plant Geslacht: Geranium
  • Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?