Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauw schapengras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Festuca glaucaFestuca glauca is ook wel bekend als Blauw schapengras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Blauw schapengras is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Festuca glauca? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Blauw schapengras niet!

  • Nederlandse naam: Blauw schapengras Wetenschappelijke naam: Festuca glauca Type plant: Vaste plant Geslacht: Festuca
  • Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?