Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bamboe, familie van de Poaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 300 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Fargesia murieliaeFargesia murieliae is ook wel bekend als Bamboe. Deze Poaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 300 centimeter. Bamboe is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Fargesia murieliae? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bamboe niet!

  • Nederlandse naam: Bamboe Wetenschappelijke naam: Fargesia murieliae Type plant: Vaste plant Geslacht: Fargesia
  • Familie: Poaceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?