Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Anjer, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dianthus knappiiDianthus knappii is ook wel bekend als Anjer. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Anjer is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dianthus knappii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Anjer niet!

  • Nederlandse naam: Anjer Wetenschappelijke naam: Dianthus knappii Type plant: Vaste plant Geslacht: Dianthus
  • Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?