Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rotsanjer, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dianthus gratianopolitanus 'Eydangeri'Dianthus gratianopolitanus 'Eydangeri' is ook wel bekend als Rotsanjer. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 25 centimeter. Rotsanjer is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dianthus gratianopolitanus 'Eydangeri'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rotsanjer niet!

  • Nederlandse naam: Rotsanjer Wetenschappelijke naam: Dianthus gratianopolitanus 'Eydangeri' Type plant: Vaste plant Geslacht: Dianthus
  • Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Rood, Roze Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?