Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zegge, familie van de Cyperaceae. De bloemkleur is bruin en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn bruin en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Carex buchananiiCarex buchananii is ook wel bekend als Zegge. Deze Cyperaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Zegge is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Carex buchananii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zegge niet!

  • Nederlandse naam: Zegge Wetenschappelijke naam: Carex buchananii Type plant: Vaste plant Geslacht: Carex
  • Familie: Cyperaceae Bloemkleur: Bruin Bladkleur: Bruin Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?