Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Steenbreekvaren, familie van de Aspleniaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij zijn en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Asplenium trichomanesAsplenium trichomanes is ook wel bekend als Steenbreekvaren. Deze Aspleniaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 15 centimeter. Steenbreekvaren is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Asplenium trichomanes? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Steenbreekvaren niet!

  • Nederlandse naam: Steenbreekvaren Wetenschappelijke naam: Asplenium trichomanes Type plant: Vaste plant Geslacht: Asplenium
  • Familie: Aspleniaceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 15
  • Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?