Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Egyptische ui, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Dit bol- cq. knolgewas wenst een vochthoudende bodem, maar verdraagt vrij droge grond prima. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Allium cepa 'Proliferum'Allium cepa 'Proliferum' is ook wel bekend als Egyptische ui. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 70 centimeter. Egyptische ui is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Allium cepa 'Proliferum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Egyptische ui niet!

  • Nederlandse naam: Egyptische ui Wetenschappelijke naam: Allium cepa 'Proliferum' Type plant: Vaste plant Geslacht: Allium
  • Familie: Liliaceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?