Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Watercipres, familie van de Taxodiaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1800 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon, maar bij voorkeur gedeeltelijk uit de middagzon. Bijvoorbeeld in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Metasequoia glyptostroboides 'Sheridan Spire'Metasequoia glyptostroboides 'Sheridan Spire' is ook wel bekend als Watercipres. Deze Taxodiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 1800 centimeter. Watercipres is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Metasequoia glyptostroboides 'Sheridan Spire'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Watercipres niet!

  • Nederlandse naam: Watercipres Wetenschappelijke naam: Metasequoia glyptostroboides 'Sheridan Spire' Type plant: Conifeer Geslacht: Metasequoia
  • Familie: Taxodiaceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 1800
  • Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?