Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wespen uit de tuin verjagen!

Wespen uit de tuin verjagen!

De zomer is de tijd van zon, terrasjes, barbecueën en…  de wesp. Net als u lekker buiten zit met een hapje en een drankje, komt dit vervelende insect uw rust verstoren. Bloedirritant en als u allergisch voor wespen bent, ook nog eens gevaarlijk. Gelukkig bestaan er goede manier om deze dieren uit uw tuin te weren. Lees hier, op de website van Tuincentrum Interflower, hoe u effectief van wespen af kunt komen.

Wees geen wespenlokker

Wespen komen af op uw eten en drinken: vooral vlees van de barbecue en zoetigheid vinden ze heerlijk. Maak de tuin zo onaantrekkelijk mogelijk voor wespen door voedsel goed af te dekken of binnen te zetten. Breng ook op tijd vuilniszakken weg en zorg dat de afvalbak goed is afgesloten. Tussen het vuilnis zit namelijk van alles wat wespen heerlijk vinden. Vermijd verder het dragen van felgekleurde kleding of zoete parfum, want anders denken ze dat u een bloem bent.

Wespen verjagen met geur

Hebt u nog steeds last van wespen in de tuin? Dan kunt u ze actief verjagen met geurende planten of kruiden. Wespen hebben een hekel aan de geur van kruidnagel. Steek een aantal kruidnagels in een halve citroen of sinaasappel, of leg de kruidnagels in een bakje azijn. Ook water met ammoniak zou wespen op afstand houden, net zoals het branden van een stokje wierook.

Tuincentrum Interflower | Wespen uit de tuin verjagen

Wespen afschrikken met een wespennest

Een simpele maar buitengewoon doeltreffende manier om wespen te verjagen, is het ophangen van een nepwespennest. Als wespen bij dit ‘wespennest’ in de buurt komen, denken ze in het territorium van andere wespen te zijn beland en maken ze dat ze wegkomen. U kunt deze truc uithalen met de speciaal hiervoor ontwikkelde ‘waspinator’ of door er zelf eentje in elkaar te knutselen. Het nepwespennest kunt u het best zo vroeg mogelijk in het seizoen ophangen, maar ook later zijn ze nog effectief – al heeft het natuurlijk weinig zin om dit nest pal naast een bestaand wespennest te plaatsen. Het nepwespennest is de ideale oplossing om wespen te verjagen: het is makkelijk, goedkoop en niet schadelijk voor dier of milieu!

Wespen bestrijden met de elektrische vliegenmepper

Wilt u een bepaalde wesp u maar niet met rust laten, sla hem dan nooit met een krant of met een vliegenmepper. Hier worden ze alleen maar agressief van. U kunt beter een elektrische vliegenmepper gebruiken: door de schok zal de wesp dood of in ieder geval versuft zijn. Controleer wel goed of de wesp echt dood is, of dat u het karwei nog op een andere manier af moet maken. Gebruik deze methode alleen als het echt nodig is en ga niet op ‘wespenjacht’. Wespen zijn nuttige beestjes die veel andere irritante insecten, zoals muggen, opeten. Kijk ook uit dat u geen bijen of hommels raakt, want deze vriendelijke dieren zijn belangrijk voor de bestuiving van bloemen (en zijn er al helemaal niet op uit om uw eten te verorberen).

Tuincentrum Interflower | Wespen uit de tuin verjagen

Wespennest bestrijden

Heeft u een wespennest in (de buurt van) het huis? Ga dit nest dan nooit zelf bestrijden! Een professionele ongediertebestrijder weet precies hoe een wespennest veilig en effectief verwijderd moet worden. Als u zelf een wespennest gaat dichtmaken, zullen de wespen net zo lang blijven knagen tot ze een uitgang hebben gevonden. Wespen doen alles om hun nest te beschermen, dus u wilt er niet aan denken hoe boos ze zullen zijn als uw poging om hun nest te saboteren is mislukt! Schakel dus altijd een erkende ongediertebestrijder in.

Wilt u meer informatie? Kom dan langs bij Tuincentrum Interflower in Lokeren. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar: +32 934 806 03 of stuur een e-mail naar: info@inteflower.be

Webshop

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?