Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Skimmia, familie van de Rutaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 180 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Met opvallende vruchten. Helderrood Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Skimmia japonicaSkimmia japonica is ook wel bekend als Skimmia. Deze Rutaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 180 centimeter. Skimmia is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Skimmia japonica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Skimmia niet!

  • Nederlandse naam: Skimmia Wetenschappelijke naam: Skimmia japonica Type plant: Heester Geslacht: Skimmia
  • Familie: Rutaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 180 Giftig: Nee