Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Rookovens

Er gaat niets boven de authentieke rooksmaak van de barbecue. Dit lukt natuurlijk het beste in een echte rookoven. In een rookoven kunt u zowel koude als warme gerechten roken. Bekijk ons assortiment rookovens in ons tuincentrum!

Open filters Sluit filters

Producten filter

Geen producten gevonden

Gerechten werden vaak gerookt om ze langer houdbaar te maken, maar tegenwoordig wordt het vooral gedaan om de heerlijk rooksmaak die gerechten krijgen. Voor het gebruiken van een rookoven hoeft u geen professional te zijn, er zijn genoeg rookovens geschikt voor op het balkon of in de tuin. En de buren hebben er geen last van, want de rookovens zijn goed afgesloten zodat de rook alleen voor het gerecht bewaard blijft.

Verschillende soorten rookovens en rookhout

Rookovens zijn er in verschillende formaten, waaronder kleine rookovens, rookpannen en elektrische rookovens. Afhankelijk van uw rookambities, kunt u de rookoven uitkiezen. Koud roken kan bijvoorbeeld het beste in een elektrische rookoven, en als u veel gasten verwacht, is een grotere rookoven natuurlijk het beste.

Het gebruik van de rookoven

Op de bodem van de rookoven komt een laag rookhout in de vorm van rooksnippers of rookmot te liggen. Hier kunt u allerlei kruiden op leggen. Er zijn ook verschillende soorten rookhout, bijvoorbeeld speciaal voor vlees of vis. Mocht u nog niet zo veel ervaring hebben met roken, raden we aan te beginnen met een neutrale smaak van bijvoorbeeld beuk. Daarna kunt u verder experimenteren met smaken in de rookoven! Door middel van de temperatuurregelaar in de rookovens kunt u de temperatuur bijhouden, zodat de temperatuur voor warm roken niet boven de 80 graden komt te liggen. Voor koud roken kan de temperatuur het beste tussen de 20 en 25 graden blijven.

Rookovens van Barbecook

Bij Interflower vindt u onder andere rookovens van Barbecook, deze rookovens zijn niet alleen betaalbaar, maar ook gemaakt van stevig staal met ingebouwde thermometer en regelbare luchttoevoer. U hoeft bijna niets meer zelf te doen! Barbecook heeft een compacte elektrische rookoven genaamd Otto, die overal mee naar toe te nemen is. Ook heeft Barbecook een rookoven genaamd Oskar, die in drie verschillende formaten verkrijgbaar is.

Warm roken met een rookoven

Tips voor het warm roken met een rookoven:

  • Alles van vlees tot kaas, groenten en zelfs knoflook kan in de rookoven.
  • Vergeet niet vis en vlees vooraf in een heerlijk zoutbad met kruiden te leggen voor het pekelen.
  • Houd de temperatuur in de gaten, te hoge temperaturen zorgen voor droge gerechten.
  • Let op met vissoorten die zo mals worden dat ze uit elkaar vallen in de oven.
  • Voor de veiligheid kunt u ook op lagere temperatuur roken, zo weet u zeker dat de rooksnippers niet verbranden, maar het roken zal uiteraard wel langer duren.

Liever koud roken? Houd er dan rekening mee dat voedsel dat koud wordt gerookt niet gaar wordt. Het voordeel is dat het eten langer bewaard kan worden, maar daarna moet het alsnog bereid worden. Heeft u advies nodig over rookovens? Bij Interflower staan wij u graag te woord! In ons tuincentrum kunt u ook ons assortiment buitenkeukens, gasbarbecues en houtskoolbarbecues bekijken.