Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

De week van de Bij!

De week van de Bij!

Iedereen kent de honingbij, maar in Belgie zijn nog honderden soorten wilde bijen. In de week van 30 mei geven we deze bijen extra aandacht en kunt u in ons tuincentrum in Lokeren meer leren over deze bijen en hoe u ze kunt helpen. De ‘Week van de Bij’ loopt van 30 mei tot 5 juni 2016.

Wat is de Week van de Bij? 

Het is een start- en prikkelweek voor positieve acties rond bijen en het leefmilieu van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (Vlaamse overheid).Tijdens de Week van de Bij nemen we het op voor zowel de solitaire bijen en hommels als de honingbijen.Tijdens de week van de bij staat ons tuincentrum helemaal in het teken van de bij. Inspiratie, acties en advies! 

Doel en opzet

  • Aandacht voor de problemen van de bij en ons leefmilieu.
  • Prikkelen van verschillende doelgroepen in de samenleving tot het organiseren van een rijker en diverser leefmilieu voor mens en bij.
  • Aanzet tot actie en gedragsverandering in de samenleving ten gunste van de bij.

Help de bij overleven

De wilde bijen hebben het moeilijk de laatste jaren. Dit heeft verschillende redenen; voedseltekort, te weinig nestgelegenheid en parasieten. Hierdoor zijn er steeds minder bijen en dat is een groot probleem. Vele groente- en fruitsoorten die wij eten kunnen niet groeien zonder bestuiving, welke gebeurt door bijen. Je begrijpt dus dat het verdwijnen van de bijen een groot probleem is. Daarom brengen wij deze bijzondere en belangrijke beestjes in de week van de bij onder de aandacht en hopen wij mensen te inspireren om de bijen te helpen.

TIP: Zorg voor bloeiende planten vanaf het prille voorjaar tot de late herfst. En daar doet u niet alleen de bezige beestjes, maar ook uzelf een groot plezier mee! Bekijk de top 10 bijenplanten! In ons assortiment treft u een uitgebreid aanbod buitenplanten met onder andere bomen, struiken, vaste planten en klimplanten. 

Bezoek ons tuincentrum in de week van de Bij! 

Kom deze maand langs in ons tuincentrum in Lokeren om inspiratie op te doen! Deze hele maand staat in het teken van de bij; er is daarom genoeg mogelijkheid om inspiratie op te doen, zodat je ook de bij kunt helpen.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?