Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

BBQ TIP Barbecook: Groenten grillen op de bbq

BBQ TIP Barbecook: Groenten grillen op de bbq

Groenten grillen op de barbecue is één van de gezondste manieren om groenten te bereiden! Als je groenten kookt, gaan hun voedingsstoffen verloren. Bij grillen is dit veel minder het geval. 

Reinig de groenten grondig! 

Als je groenten gaat grillen, was en reinig ze dan eerst grondig. Groenten die te groot zijn, snij je in dikke plakken. Let er op dat de stukken groente niet tussen het rooster van je barbecue kunnen vallen. Je kunt groenten een kwartiertje laten rusten in een marinade voor je ze gaat grillen. Kies dan bijvoorbeeld voor een marinade op basis van olijfolie, citroensap en geperste knoflookteentjes. Je kunt ook nog rozemarijn, tijm of majoraan toevoegen naar eigen smaak, of experimenteren met verscheidene soorten olijfolie en azijn.

Geen zin om te marineren? 

Heb je geen zin of tijd om te marineren, wrijf de groenten dan gewoon in met wat olijfolie zodat ze niet aan de grill zouden blijven plakken.

Bakken

Bak de groentjes vervolgens boven een middelmatig heet vuur. Je kunt de groenten rechtstreeks op het rooster leggen, maar je kunt ze ook inpakken in aluminiumfolie. Draai de groenten regelmatig om en bestrijk ze met extra olijfolie indien nodig. Zodra je gemakkelijk met een vork in de groente kunt prikken, is de groente klaar! De meeste groenten zijn trouwens vrij snel gaar op de barbecue, je blijft dus best in de buurt van je Barbecook.

Grillen

Bij het grillen van groenten hoef je je tot slot niet te beperken tot de traditionele aardappelen of maïskolven, probeer zeker ook eens pepers, paddenstoelen of aubergines te grillen! Pepers kun je rechtstreeks op het rooster leggen. Als hun pel zwartgeblakerd is, stop je ze enkele minuten in een plastic zak en daarna pel je ze. Je kunt de paprika ook invetten met wat olijfolie en hem dan grillen. Een courgette snij je in dikke plakken, wrijf je in met olijfolie en grill je aan beide zijden een vijftal minuten boven de barbecue.

Bij Interflower in Lokeren hebben wij een groot assortiment Barbecook Barbecues en Accessoires! 

Bron: Barbecook
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?