Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Verwent met de planten van dit moment!

Verwent met de planten van dit moment!

Er zijn niet heel veel planten die uw tuin in de winter een andere kleur zullen geven dan groen of bruin, opzich niets mis mee maar toch is een kleurtje altijd wel leuk. Er zijn een aantal planten die uw tuin wel kunnen opfleuren met wat kleur, deze drie winterharde tuinplanten horen daarbij en zijn verkrijgbaar bij ons in het tuincentrum in Lokeren!

Calluna Erica / struikheide of winterheide!

Geef het beestje een naam, Calluna, struikheide of winterheide, het kan allemaal. Hij geeft uw tuin of balkon in ieder geval wat kleur tijdens de wintermaanden, de Calluna Erica. Een oersterke winterharde buitenplant die uw tuin in de winter kan opfleuren! Van de Calluna zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, sommige bloeien in de zomer (zomerheide) andere bloeien in de winter (winterheide)

Helleborus niger / kerstroos

Nog meer inspiratie en kleur in uw wintertuin met deze winterharde tuinplant, Helleborus niger, ook wel Kerstroos genoemd. Het is een ideale en zeer makkelijke tuinplant, zet hem in de schaduw, zet hem in de zon, of zet hem lekker op het balkon! Ook kunt u de Helleborus oriëntalis eens proberen, deze bloeit van januari tot en met april in verschillende prachtige kleuren.

Speel of plant de viool! 

Gelukkig is het een stuk makkelijker om een viool te planten dan er een te bespelen, dat heeft dan ook onze voorkeur! Deze goedkope tuinplant doet het goed in het najaar en tijdens een zachter winter! Bij vorst gaan ze platliggen maar zodra het kwik weer boven nul komt zullen ze snel weer gaan bloeien om zo uw wintertuin een mooie kleur te geven. Violen zijn goedekope winterharde tuinplanten waarmee u voor weinig geld een border of bloembak kunt vullen.

Vragen over de wintertuin?

Heeft u vragen over de wintertuin of over het aanplanten van winterharde tuinplanten? Kom gerust langs bij ons in het tuincentrum in Lokeren. Onze groenspecialisten helpen u graag verder!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?