Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

De barbecuetips van Pinnie!

De barbecuetips van Pinnie!

Barbecueën is een vak apart, het vuur moet goed heet worden, het vlees moet perfect gegaard worden en hoeveel heeft u eigenlijk nodig? Ook wilt u er zelf van kunnen genieten, ook als u voor een grote groep een barbecue gaat organiseren, met deze barbecuetips gaat dat u zeker lukken!

  • Per volwassen persoon kunt u rekening houden met vier stukjes vlees of vis. Vul dit aan met lekkere salades (200 gram per persoon), een kwart stokbrood per persoon met lekkere smeersels en vergeet niet een lekker barbecuetoetje te serveren.
  • Een goed begin is het halve werk, ook bij een barbecue! Bij een goed georganiseerde barbecue stelt u zichzelf de volgende vragen:
  1. Zijn alle boodschappen in huis inclusief de bijbehorende sausen en kruiden?
  2.  Is de barbecue en het barbecuegereedschap schoon?
  3. Zijn de juiste roosters, schalen en andere benodigdheden in huis om de gerechten te garen op de barbecue?
  4. Heb ik voldoende houtskool, aanmaakblokjes of een volle gasfles in huis?
  5. Zorg dat al het vlees is ontdooid (haal vlees de avond voor de barbecue uit de vriezer en leg het in de koelkast) en snijd, rijg en marineer het vlees nog voordat u de barbecue gaat aansteken. Marineren mag ook de avond ervoor, zo trekt de marinade mooi het vlees in.
  • Kruid het vlees, maar zout doet u pas op het vlees als het op het bord ligt. Zout onttrekt vocht uit het vlees en dit bemoeilijkt een mooie bruining van uw producten.
  • Steek een houtskoolbarbecue ruim van te voren aan, 1 uur tot 45 minuten is niet overdreven! Leg een bergje aanmaakblokjes in het midden en strooi daar een bergje kolen overheen. Steek de aanmaakblokjes aan en verspreid de kolen pas over de barbecue als ze goed gloeien en het vuur is gedoofd.
  • Geef het vlees de tijd om goed bruin te worden, teveel draaien is niet goed.
  • Bestrijk het vlees regelmatig met olie tijdens het grillen, zo blijft het vlees mals en sappig.
  • Gebruik een tang om het vlees om te keren. Met een vleesvork loopt er teveel vocht het vlees uit en dat is zonde.
  • Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert.
  • Uw barbecuevuur wordt langzaam maar zeker steeds kouder. Bereid het vlees dat de meeste warmte nodig heeft daarom als eerst, dit is de juiste volgorde:
  1. Rundvlees;
  2. Kalfs- en lamsvlees;
  3. Varkensvlees en papillotten;
  4. Voorgegaarde producten.
  • BELANGRIJKE BARBECUETIP: Vegeet niet de wijn en het bier koud te zetten ;)

Met deze barbecuetips kunt u met een gerust hart genieten van een heerlijke barbecuemaaltijd. Bent u nog op zoek naar een goede barbecue. barbecuegereedschap of andere barbecueartikelen dan bent u altijd welkom bij tuincentrum Interflower in Lokeren! Wij voorzien u graag van een goed advies en hebben een ruim assortiment barbecueartikelen standaard op voorraad!

 

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?