Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Proef de lente!

Proef de lente!

Eten uit eigen tuin, dat is puur genieten! Naast dat het heerlijk smaakt en ruikt, ziet een moestuin er ook nog eens leuk uit. Pure luxe, die begint in het vroege voorjaar en voortduurt tot in het najaar. Van wintergroene kruiden, zoals bieslook, rozemarijn en tijm kun je zelfs het hele jaar door oogsten. Kweek smakelijk!

Kruiden kweken kan iedereen

Begin je net met kweken, dan zijn kruiden ideaal. Je kunt ze namelijk overal neerzetten. in een pot of bak op je terras of balkon, in de volle grond op een eigen plekje of zelfs tussen je sierplanten. Voor kruiden heeft iedereen wel een plekje vrij. Omdat je kruiden meestal in de keuken zult gebruiken, is het handig een plaats voor ze te kiezen in de buurt van je keukendeur. Zo heb je ze altijd snel bij de hand als je een lekkere maaltijd aan het bereiden bent.

Lekker in het zonnetje

De meeste kruiden houden van wel van een beetje zon. Zeker de kruiden met grijsgroen, vaak behaard blad zijn echte zonliefhebbers. Geef ze daarom een lekker licht plaatsje in de tuin. Natuurlijk zijn er ook altijd uitzonderingen op de regel. Kervel, peterselie, selderij en bieslook staan liever in de schaduw.

Kruiden oogsten

Van je kruidenplanten kun je regelmatig oogsten. Heeft de plant bloemknoppen, dan zijn de smaak en geur het best. Je kunt daar natuurlijk gebruik van maken door veel te oogsten. Wat je die dag niet gebruikt, kun je gewoon drogen of invriezen en op een later moment gebruiken.

Kruiden | www.gekopgroen.nl   Kruiden | www.gekopgroen.nl   Kruiden | www.gekopgroen.nl

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?